Ajánlat készítés, Díjbekérő (proforma számla) készítés

A számlázó programmal ajánlat valamint díjbekérő (proforma) számla készíthető az alábbi formon.

Ajánlat, díjbekérő (proforma számla) készítése

A képernyő alján lévő jelölőnégyzet beállításától függ, hogy ajánlatot vagy díjbekérő számlát készítünk.

Ha a jelölő négyzet aktív[X], akkor a bizonylat fejlécében Ajánlat – Díjbekérő (proforma számla) fog megjelenni és díjbekérő számla kerül előállításra.

Díjbekérő(proforma számla): Számla formájában adott kötelező eladói ajánlat. Ez azt jelenti, hogy a díjbekérő költség-elszámolásra nem alkalmas, hanem egy tájékoztató arra nézve, hogy pontosan mit is fog tartalmazni a számla, amennyiben elfogadjuk az ajánlatot. Mivel tájékoztató jellegű, ezért módosításokat lehet tenni benne, sőt, akár az egészet vissza is lehet vonni, amennyiben az üzlet nem jön létre. A díjbekérő jellegéből adódóan teljesen hétköznapi dolog, hogy elektronikusan vagy faxon küldjük/kapjuk meg.

Az ajánlat/díjbekérő számla kitöltése hasonlóan történik mint a számla kitöltése, kivéve, hogy néhány mező itt nem elérhető.

  • Az ajánlat/díjbekérő fejlécében tudjuk felvenni a Vevőt, és itt jelennek meg a Szállító adatai is
  • A fejléc alatti sávban tudjuk rögzíteni az ajánlathoz/díjberésőhöz tartozó egyéb adatokat pl.: megrendelés száma és megjegyzés. Módosítható az ajánlat/díjbekérő kiállításának dátuma, megadható annak érvényessége, valamint a pénznem is.
  • Az ajánlat/díjbekérő középső részében a tételeket tudjuk felvenni.
  • Az alsó sávban szerepelnek a funkcióbillentyűk (balról jobbra haladva) ajánlat/díjbekérő elvetése, ajánlat/díjbekérő lezárása, ajánlat/díjbekérő tételekkel kapcsolatos műveletek, ajánlat/díjbekérő nyomtatási kép.

Ajánlaton, díjbekérőn sablon elhelyezése

Az ajánlatra, díjbekérőre sablon szöveget tudunk elhelyezni, mely az ajánlat, díjbekérő tételek alatti részen fog szerepelni.

Az ajánlaton, díjbekérőn szereplő sablonszövegek, a tételekhez tartozó megjegyzések megjelenését a [Beállítások]/[Bizonylatok]/[Ajánlat] funkcióban tudjuk karban tartani.

Ajánlat, díjbekérő nyomtatása

Az ajánlatot/díjbekérőt is lehet két tetszőleges nyelven nyomtatni.