Szállítólevél készítés

Az Infocentrum számlázó program – Szolgáltató verziójának kivételével – mindegyik program verziójával lehet szállítólevelet készíteni. A szállítólevél megjelenése és kitöltése is hasonló mint a számla megjelenése/kitöltése, kivéve, hogy néhány mező itt nem elérhető, mivel szállítólevél esetén nem értelmezhető.

Ha több szállítólevél tömböt kezelünk, akkor a szállítólevél készítése során kiválaszthatjuk, hogy melyik tömbbe szeretnénk ha kerülne a szállítólevél.

A bizonylat bal felső sarkában lévő ikonra kattintva egy listában megjelennek a nyitott szállítólevél tömbök (jelölve, hogy melyik vont szigorú számadás alá) és egy kattintással kiválasztható, ha az alapértelmezettől eltérő szállítólevél tömbbe szeretnénk elkészíteni a szállítólevelet.

számlázó program - szállítólevél tömb választás

Fontos!
Ha szigorú számadás alá vont bizonylattömbbe készítjük el a szállítólevelet, akkor az a lezárást követően nem módosítható, nem törölhető.
Az így kiállított szállítólevél csak érvényteleníthető. Az érvénytelenítés elvégzésére a szállítólevél lekérdezéseknél van lehetőség a „Sztornó” gombra kattintva.

Szállítólevél készítése

A szállítólevél is 4 sávra osztható

  1. A szállítólevél fejlécében tudjuk felvenni a Vevőt, és itt jelennek meg a Szállító adatai is
  2. A fejléc alatti sávban tudjuk rögzíteni a szállítólevélhez tartozó egyéb adatokat pl.: megrendelés száma és megjegyzés. Módosítható a szállítólevél kiállításának dátuma, valamint a pénznem is.
  3. A szállítólevél középső részében a tételeket tudjuk felvenni.
  4. Az alsó sávban szerepelnek a funkcióbillentyűk (balról jobbra haladva) szállítólevél elvetése, szállítólevél lezárása, szállítólevél tételekkel kapcsolatos műveletek, nyomtatási kép.

Szállítólevélen sablon elhelyezése

A szállítólevélre sablon szöveget tudunk elhelyezni, mely a szállítólevél tételek alatti részen fog szerepelni.

A szállítólevélen szereplő sablonszövegek, a tételekhez tartozó megjegyzések megjelenését a [Beállítások]/[Bizonylatok]/[Szállítólevél] funkcióban tudjuk karban tartani.

Szállítólevél nyomtatása

A szállítólevelet is lehet két tetszőleges nyelven nyomtatni. Lezárás után a program automatikusan megkérdezi, hogy „Nyomtatható a szállítólevél?” itt választhatjuk ki, hogy milyen nyelveken szeretnénk a szállító levelet kinyomtatni. A szállítólevél későbbi nyomtatására is van lehetőség a szállítólevél listából .