Szövegsablon számlán való megjelenítése

Szövegsablonok használatának előnye

Ezzel a lehetőséggel a számla tételek alatt lévő helyen bármilyen, korlátlan szöveg pár kattintással elhelyezhető.

A felhasználó az egyes bizonylattípusokhoz (számla, szállítólevél, ajánlat) beállíthat alapértelmezett szövegsablont, így minden bizonylattípusra automatikusan rákerülhet az ott megjeleníteni kívánt sablonszöveg. Ilyen szöveg pl: Kérjük, hogy utalásnál hivatkozzon a számla sorszámára!

Gyakori felhasználása lehet a sablonszövegeknek pl. a szolgáltatások részletezése, vagy fizetési emlékeztető, vagy akár jogszabályi hivatkozás feltüntetése is.

A felhasználó agyakran használt leírásokat a számlázó programban sablonként el tudja menteni és azokat utána egy gombnyomásra betölteni.

Szövegsablonok karbantartása a számlázó program [Karbantartások] menüpontjában végezhető el.

Szövegsablonok számlán való megjelenítése

Számlakészítés során a sablon gombra kattintva megjelenik egy segédablak, melyben kiválasztható egy már korábban eltárolt sablon, vagy akár új egyedi sablon is készíthető.

Ha egy korábban elkészített sablont szeretnénk használni, akkor a listából válasszuk ki, majd az OK gombra kattintva rögzítésre kerül a számlához.

Természetesen a sablon szövegben bármikor tudunk módosításokat végezni. Ha szükségesnek látjuk akár a módosított változatot is eltárolhatjuk egy új sablon névvel.

Ha új sablont készítünk, akkor adjuk meg a sablon nevét, majd az alatta levő mezőbe írhatjuk a sablon szövegét. Itt használható sortörés, szóköz is amelyek segítségével egy minimum formázási lehetőség áll rendelkezésre. Amennyiben ez a szöveg nagyobb mint a rendelkezésre álló hely abban az esetben a kiírás új oldalra kerül.

A sablon mentése gombbal az új sablon eltárolódik a sablon listában. A számlához az OK gombra kattintva tudjuk kapcsolni.

Amennyiben egy számlához tartozik sablon, akkor azt a sablon gombon megjelenő rajzszög ikon jelzi. A számla nyomtatási képén megtekinthető, hogy a megadott sablon hogy fog megjelenni. A számla lezárása előtt természetesen módosítható annak tartalma.