Készletlista

A számlázó program kereskedő és professional változatában elérhető ez a funkció. Így egészül ki a számlázó program készlet nyilvántartó programmá is. Az aktuális készletekről azonnali, pontos képet kapunk a készletlista megtekintésével.

Készletlista

Itt különböző szűrőfeltételek megadásával a termékek csoportosítva jeleníthetők meg:

Ha a készletszűrő jelölő négyzet aktív [X], akkor a legördülő listából kiválaszthatjuk, hogy milyen készletállománnyal rendelkező termékeket szeretnénk megjeleníteni:

  • pozitív készlet– minden pozitív készlettel rendelkező termék megjelenik a listában
  • pozitív készlet (minimum készlet és alatta) – azok a pozitív készlettel rendelkező termékek jelennek meg, melyek készlete a beállított minimum készleten vagy alatta van
  • nulla készlet – a nulla készlettel rendelkező termékek jelennek meg a listában
  • negatív készlet – azok a a termékek jelennek meg a listában, melyek készlete 0-nál kisebb
  • minimum készlet alatt (összes) azok a termékek jelennek meg a listában melyek minimum készletnél kevesebb készlettel rendelkeznek, a nulla és negatív készletet is beleértve

Az egyes kategóriák külön-külön színnel vannak jelölve a könnyebb átláthatóság kedvéért, valamint a lista tetején egy grafikus ábra is segítséget ad a lekérdezés intervallumára vonatkozólag.

Az egyes termékek készletre vonatkozó információi külön is megjelennek a lista alatt. Ha a termék a minimum készlet alatt van akkor a készlet és a minimum készlet közötti különbség is kiíródik.

Az elkészült lista öt fő mező szerint rendezhető sorba:

  • Besorolási szám
  • Termék neve
  • Cikkszám
  • Vonalkód
  • Készlet

Lehetőség van továbbá valuták szerinti csoportosításra is, valamint beállíthatjuk, hogy a lista tartalmazza az inaktív termékeket/szolgáltatásokat vagy nem.

Készletlista megtekintése

A készletlistát a kartoték gombra kattintva táblázatos formában megtekinthetjük. A szűrési feltételek a táblázat felett olvashatók. A képernyő alján lévő keresővel a táblázatban könnyedén kereshetünk. Ez a lista nyomtatható és exportálható különböző fájltípusokban.

Készletkorrekció

Előfordulhat, hogy valamilyen külső hiba miatt (pl: Windows lefagyás) a számlázó program nem tud bizonyos értékeket frissíteni az adatbázisban, így esetlegesen eltérés lehet a termék készlete, ill. a készletmozgás végeredménye között.

Ezen különbségek korrigálására való a készlet korrekció funkció.

számlázó program - készlet korrekció figyelmeztető üzenet

Első lépésként egy listát kérhetünk azokról a termékekről, ahol eltérés van. Itt pontosan látható az eltérés mértéke is.

Készlet korrekció számolásánál a számlázó program a készletmozgás végeredményét tekinti irányadónak, mivel az a konkrét bizonylatokból kerül kiszámításra!

A számlázó program lehetőséget ad a készletkorrekciós lista kinyomtatására illetve exportálására.

számlázó program - készlet korrekció végrehajtása

Ha a készletmozgás értékét elfogadjuk megfelelő aktuális készletnek, akkor a ‘Korrekció végrehajtása’ gomb segítségével a program az adott termékek készletét erre módosítja egy ellenőrző kérdésre adott igenlő választ követően.

A korrekciós lefuttatását követően a számlázó program tájékoztat, hogy hány termék került korrigálásra.

Az utolsó korrekció adatait a program elmenti így bármikor vissza lehet vonni azt.