Készletmozgás

A számlázó és készletnyilvántartó program lehetővé teszi egy-egy tetszőlegesen kiválasztott termék mozgásának nyomon követését a készletmozgás menüpontban.

Amennyiben arra kíváncsi, hogy egy tetszőleges időintervallumban a termékek/szolgáltatások mennyisége megfelelően változott-e, akkor használja az Elfekvő készlet listát.

Készletmozgás

A számlázó program négy fő bizonylatból dolgozik amiknek a színe is más a könnyebb tájékozódás érdekében:

  • Számla
  • Szállítólevél
  • Bejövő bizonylat
  • Leltár

Készletmozgás lekérdezés paraméterezése

A készletmozgás lekérdezés intervallumának megadhatunk egy tetszőleges dátumintervallumot.

A kezdő dátumnak leltárt is választhatunk egy listából. A leltár gombra kattintva megjelenő listában csak azok a leltárak szerepelnek amiben a kiválasztott tétel is szerepel.

számlázó program - tételhez tartozó leltárak

Ha nem leltárral kezdődik a lista akkor megadható egy korrekciós készletet a leltár gomb alatti „Induló készlet (korrekció)” szövegmezőben. A lekérdezett készletmozgást ettől fogja számolni a program.

A készletmozgás lista paramétereinek megváltoztatásakor e listát újra kell frissíteni, ezért a Lekérdezés gombra kell kattintani.

Készletmozgás lista

A számlázó programmal elkészített készletmozgás lista az alábbi adatokat tartalmazza:

  • a bizonylat nevét számát,
  • az adott termék mennyiségét a bizonylaton,
  • a bizonylat mozgatta-e a készletet – ha igen akkor merre
  • plusz információként a megjegyzés mezőben megjelenik a termék adott leltárhoz tartozó gépi, valós készlete valamint a kettő különbsége.

Egy szűrő bekapcsolásával azok a bizonylatok is megjelenjenek ahol szintén szerepel a kiválasztott termék, de nem mozgatta a készletet. Ezek a bizonylatok világos fehér alapon szürke kiírással jelennek meg.

Amennyiben az összes bizonylatot szeretné látni amelyen a kiválasztott tétel szerepel, akkor a „Készletet nem mozgató bizonylatok is” [X] jelölőnégyzet kapcsolja be.

A kartoték gombra kattintva a lista táblázatos formátumban is megtekinthető. A készletmozgás lekérdezés nyomtatható és különböző fájltípusokba exportálható is.