Bevételezési bizonylat beállítások

Az Infocentrum számlázó program minden verziójával tudunk bevételezési bizonylatot készíteni.

A Bevételezési bizonylat tömb létrehozására és karbantartására valamint a bevételezési bizonylat adattartalmának karbantartására ezen a felületen van lehetőség.

Bevételezési bizonylat tömb létrehozása, karbantartása

A számlához hasonlóan a bevételezési bizonylathoz is tetszőleges számú különálló tömböt vehetünk fel és használhatunk. A felvett bevételezési bizonylat tömbök között megadható, hogy melyiket tekintjük alapértelmezettnek, így új bevételezési bizonylat készítésekor az az alapértelmezett tömbbe fog kerülni. Természetesen a tömb módosítása felületen 1 kattintással módosítható hogy melyik legyen az alapértelmezett tömb.

Új bevételezési bizonylat tömb nyitása, módosítása és törlése ugyanúgy zajlik, mint a számlatömb esetén. Ezek a lépések a számlatömb beállítások oldalon megtekinthetők.

Sorszám utótag (Aktuális év)

A bevételezési bizonylat sorszámában megjelenő perszám, ami az aktuális évet hivatott jelezni (Pl: 000015/2011). Ez az új számlatömb nyitásakor automatikusan szinkronizálható a számlánál megadott évvel. Ehhez a Beállítások/Számla/Számlatömb adatai felületen ‘A többi bizonylat utótagjának (aktuális év) automatikus igazítása az új számlatömb utótagjához’ jelölőnégyzetet kell bekapcsolni.

Bevételezési bizonylat ár

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor a nyomtatott bevételezési bizonylaton a termékek árai is szerepelnek a mennyiségi egység és a mennyiség mellett. Ha a termék árát nem kívánjuk megjeleníteni, akkor ne kapcsoljuk be ezt az opciót.

Vonalkód a tétel megjegyzésben

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor a bevételezési bizonylat tételhez tartozó megjegyzésben megjelenik (ha van) az adott cikk vonalkódja is.

Cikkszám a tétel megjegyzésben

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor a bevételezési bizonylat tételhez tartozó megjegyzésben megjelenik (ha van) az adott termék cikkszáma is.

Termék megjegyzés a tétel megjegyzésbe

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor a termék kiválasztásakor az adott termék megjegyzése beíródik a bevételezési bizonylat tétel megjegyzésébe.

Gyártási szám megjelenítése a bizonylaton a termék neve mellett

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor a bevételezési bizonylat termék neve mellett megjelenik (ha van) az adott termék gyártási száma is.