Ajánlat beállítások

Az Infocentrum számlázó programmal (kivéve a Számlázó – Light verzió) Ajánlatot is tudunk készíteni.

Az Ajánlat tömb létrehozására és karbantartására valamint az ajánlat adattartalmának karbantartására van lehetőség ezen a felületen.

Ajánlattömb létrehozása, karbantartása

A számlához hasonlóan az ajánlathoz is tetszőleges számú különálló tömböt vehetünk fel és használhatunk. A felvett ajánlattömbök között megadható, hogy melyiket tekintjük alapértelmezettnek, így új ajánlat készítésekor az az alapértelmezett tömbbe fog kerülni. Természetesen a tömb módosítása felületen 1 kattintással módosítható hogy melyik legyen az alapértelmezett tömb.

Új ajánlat tömb nyitása, módosítása és törlése ugyanúgy zajlik, mint a számlatömb esetén. Ezek a lépések a számlatömb beállítások oldalon megtekinthetők.

Vonalkód a tétel megjegyzésben

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor az ajánlat tételhez tartozó megjegyzésben megjelenik (ha van) az adott cikk vonalkódja is.

Cikkszám a tétel megjegyzésben

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor az ajánlat tételhez tartozó megjegyzésben megjelenik (ha van) az adott termék cikkszáma is.

Termék megjegyzés a tétel megjegyzésbe

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor a termék kiválasztásakor az adott termék megjegyzése beíródik az ajánlat tétel megjegyzésébe.

Termék Áfa és Besorolási szám mezőinek módosítása ajánlat lezárásakor a rajta levő adatok alapján

Ha ez a beállítás aktív [X], akkor minden lezáráskor a termékek Áfa és besorolási szám mezője is módosul a központi adatbázisban az ajánlatban lévő adatok alapján.

Gyártási szám megjelenítése a bizonylaton a termék neve mellett

Ha a jelölőnégyzet aktív [X], akkor az ajánlaton a termék neve mellett megjelenik (ha van) az adott termék gyártási száma is.

Példányszám

Megadható, hogy az adott ajánlatból hány példányszám legyen kinyomtatva egyszerre.

Sorszám utótag (Aktuális év)

A ajánlat sorszámában megjelenő perszám, ami az aktuális évet hivatott jelezni (Pl: 000015/2011). Ez az új számlatömb nyitásakor automatikusan szinkronizálható a számlánál megadott évvel. Ehhez a Beállítások/Számla/Számlatömb adatai felületen ‘A többi bizonylat utótagjának (aktuális év) automatikus igazítása az új számlatömb utótagjához’ jelölőnégyzetet kell bekapcsolni.

Az alábbi sablon automatikusan rákerül az új bizonylatra

Az ajánlatra tetszés szerint elhelyezhetünk sablon szöveget. Ez a tételek alatt fog megjelenni az ajánlaton.

Ha ‘Az alábbi sablon automatikusan rákerül az új bizonylatra’ jelölőnégyzet aktív [X], akkor a felvett sablonok közül ki kell választani a megfelelő szöveget, amit az ajánlaton szeretnénk megjeleníteni. Az itt kiválasztott sablon az ajánlat készítéskor automatikusan rákerül az ajánlat törzs részébe.

Kísérő szöveg

A megadott kísérő szöveg, az ajánlat láblécben a Kiállító és Átvevő közötti helyen fog megjelenni, ahova tetszés szerint további információt írhatunk. (pl.: ‘Köszönjük az érdeklődést!’)

Ajánlaton, szállítólevélen a megszólítás

Az ajánlaton az aláírás mellett lévő megszólítást lehet itt megadni. pl.: Tisztelettel,

Ajánlaton, szállítólevélen a helység

Az ajánlaton az aktuális napi dátum automatikusan megjelenik. A dátum előtt megjelenő helység nevét lehet itt megadni. (pl.: Kaposvár)