Nyomtatás / takarékosság

Bizonylatok nyomtatási megjelenése

Az alábbi beállítások lehetővé teszik, hogy bizonylatait (számla, szállítólevél, ajánlat stb.) takarékos módokon nyomtassa. Többféle beállítással testreszabhatóbb a nyomtatás. A számlázó programban a beállítás mellett egy előnézeti képen azonnal látható a beállítás hatása a nyomtatás képére. 

Kiemelő szín

A nyomtatott számlán az egyes számlarészek elkülönítésére és a számla kellemes megjelenésére használatos kitöltő szín. Ha azt akarjuk, hogy a számlán ne legyen kiemelő szín akkor itt a fehéret kell megadni.

Az összes nyomtatott számla színes

Ha van beállított kiemelő szín és azt akarjuk, hogy csak az első nyomtatott számlán(Eredeti) jelenjen meg, akkor ezt a kapcsolót ki kell kapcsolni. Ez gyorsítja a nyomtatást illetve, a kiállító példányai nem lesznek színesek feleslegesen.

Nyomtatás minimális keretekkel (gyorsabb)

Ez a funkció jelentősen meggyorsítja a nyomtatást, és adott esetben kíméli a festékpatront is. A lényege az, hogy a nyomtatott számlán, szállítólevélen, ajánlaton csak a legfontosabb elválasztó vonalakat nyomtatja a számlázó program.

Nem lesz nyomtatva :

  • számla kerete
  • tételeket elválasztó vonalak és oszlopok
  • egyéb adatok kerete

Felső, alsó margó

Néhány nyomtatónál a számla nyomtatott részei nem a lap közepén vannak. Adott esetben ennek korrigálására itt lehet állítani a megjelenő kép elrendezésén (egyedi beállítás nyomtatóra és személyre szabva) A beállítás mellett egy előnézeti képen látható a beállítás hatása a nyomtatás képére.

Ecofont támogatás

Ennek a speciális betűtípusnak a használatával csökkenthetőek a nyomtatás költségei, mivel a betűk ”lyukas” szerkezetének köszönhetően kevesebb tintát/festéket használ a nyomtató.

Legyen környezettudatos és emellett csökkentse a költségeit!

Az ecofont telepítését egyszerűen elvégezheti. A ‘Font letöltése / telepítése’ gombra kattintva pár másodperc alatt a számlázó program automatikusan telepíti az ecofont-ot. Az ecofont használatához tegyen pipát az Ecofont használata nyomtatásoknál jelölőnégyzetbe.

Ha szeretné az ecofontot a nyomtatási exportokban is használni, akkor kapcsolja be a jelölő négyzetet.

Az ecofont használatakor, a nyomtatott szöveg megjelenésében kisebb módosulás lehet.

Vonalvastagság

A bizonylatok nyomtatásánál megjelenő vonalak vastagsága személyre szabható, így csökkenthető a nyomtatás költsége és gyorsítható a nyomtatás.

Vonal szín

A bizonylatok nyomtatásánál megjelenő vonalak színe egy skáláról választható. A világosabb vonalak kevesebb tintát/festéket használnak így csökkenthető a nyomtatás költsége.