Frissítés újabb számlázó program verzióra

Fontos, hogy a számlázó program minden frissítése előtt készítsünk biztonsági másolatot az aktuális állapotról. A Mentés, visszaállítás, archiválás pont részletesen tárgyalja a biztonsági másolat készítését.

Frissítés számlázó programból

A számlázó program Beállítások fülén az Alapbeállítások -> Internet oldalon található Program frissítése Internetről gombra kattintva a számlázó program ellenőrzi, hogy van-e újabb kiadott verzió. Amennyiben van ilyen kiírja annak verziószámát és felajánlja a frissítést.

Az új verzió letöltése után a számlázó program frissített verziója indul újra.

Ez a művelet csak olyan Windows felhasználóval hajtható végre sikeresen, akinek van írási joga a program mappájába.

Frissítés telepítővel

Az új verzió telepítője a letöltés oldalról szerezhető be. Az új verzió telepítőjét csak el kell indítani és abba a mappába kell telepíteni a számlázó programot, ahova jelenleg használt számlázó programot korábban telepítettük.

Hálózatos verzió frissítése

Ezt a műveletet a számlázó rendszergazda felhasználója tudja csak elvégezni! A frissítési művelet előtt minden felhasználót ki kell léptetni a számlázóból. Ajánlott biztonsági mentés készítése is.

A frissítési folyamat 1-3 lépésből áll.
 • A program frissítése

  A legegyszerűbben a program mellett található NetworkUpgrade.exe futtatásával oldható meg. A programnak meg kell adni a rendszergazda felhasználó nevét és jelszavát, majd az Új verzió keresése az interneten gomb megnyomása után, ha van újabb verzió, akkor a frissítést a Frissítés új verzióra gombbal lehet elvégezni.

  számlázó program - frissítés az új számlázó program verzióra
 • Az adatbázis frissítése

  Ha a sikeres frissítés után a Program indítása gomb megnyomása után egy figyelmeztető szöveg jelenik, mely szerint az adatbázis verziója kisebb mint a program által elvárt, akkor az adatbázist frissíteni kell.

  számlázó program - figyelmeztetés adatbázis frissítésre

  A figyelmeztetés után megjelenik az adminisztrációs felület, ahol a rendszergazda felhasználó nevének és jelszavának megadása után az Adatbázis frissítés végrehajtása gombbal elvégezhető az adatbázis frissítés és hasznáható a számlázó friss verziója.

  számlázó program - adatbázis frissítés végrehajtása
 • Ha a programot nem közös hálózati meghajtóról használják, akkor szükséges a friss programfájlok átmásolása a kliensekre.