+36 30 916 8888 info@infocentrum.hu

Fizetési módok

A számlázó programban használt fizetési módokat lehet karbantartani a felületen.

Új fizetési mód felvétele

A számlázó program két alapvető fizetési módján(készpénz, átutalás) kívül itt lehet felvinni új módokat. A megadott név mellett beállítható az is hogy ha számla készítésekor ezt a módot választja akkor a fizetési határidőt automatikusan hány nappal módosítsa, ill. a fizetve mező be legyen-e jelölve.

számlázó program - új fizetési mód felvétele

Minden felvett fizetési módhoz megadható, hogy az készpénzes fizetésnek minősül e. Így az 5 Ft-os kerekítést a számlázó program több fizetési típusnál is tudja kezelni. Ha tehát a ‘Készpénzzel fizetve’ jelölőnégyzet a fizetési módnál aktív[X], akkor a számla készítésekor a végösszeg 5 Ft-os kerekítés figyelembe vételével fog elkészülni. Ehhez az is szükséges, hogy [Beállítások]/ [Kerekítés] funkcióknál a “Kerekítés 5 Ft pontosságra jelölőnégyzetek be legyenek kapcsolva.”

Ezek a beállítások csak a számla kitöltésének meggyorsítására szolgálnak, és a felhasználó által a számlakészítés közben bármikor módosíthatóak.

Alapértelmezett fizetési mód kiválasztása

A fizetési módok közül megadhatunk egy alapértelmezettet. Új bizonylat esetén ezt a fizetési módot ajánlja fel a számlázó program. Ha nincs beállítva alapértelmezett, akkor a legutolsónak használt fizetési módot kínálja fel a számlázó program.