Szövegsablonok

Az Infocentrum számlázó program Számlázó – Szolgáltató és a Számlázó – Professional verziója lehetőséget nyújt szövegsablonok létrehozására.

A gyakran használt leírásokat a számlázó programban sablonként célszerű elmenteni és azokat a bizonylat készítés közben a sablonlistából egy kattintásra kiválaszthatjuk, a rögzítésére nem kell további időt pazarolnunk.

Készíthetünk új sablonokat, meglévőket módosíthatunk illetve törölhetünk is.

Ha új sablont készítünk, akkor adjuk meg a sablon nevét, majd az alatta levő mezőbe írhatjuk a sablon szövegét. Itt használható sortörés, szóköz is amelyek segítségével egy minimum formázási lehetőség áll rendelkezésre. Amennyiben ez a szöveg nagyobb mint a rendelkezésre álló hely abban az esetben a kiírás új oldalra kerül. Az OK gombra kattintva az új sablon eltárolódik a sablon listában.

Bizonylat készítésekor a felvitt sablonszövegeket könnyedén, 2 kattintással kiválaszthatjuk a sablonlistából, valamint lehetőségünk van azok módosítására is. Ennek bemutatását a számlakészítés fejezet tartalmazza. Nézze meg, hogy milyen egyszerű a sablon számlán való megjelenítése. (Kattintson a linkre.)