Takarékos számla nyomtatás

Ön mátrix nyomtatót használ számla nyomtatásra?

Ma már csak kevesen használnak mátrix nyomtatót, leporellót számla nyomtatásra. Ugyan a számlák így szebbek lettek, de több festéket fogyasztanak, ezért lényegesen drágább egy számla kinyomtatása, ráadásul nem is túl környezetbarát.

Takarékos és szép számla nyomtatás

Egy nyomtatott számlával szemben elvárható, hogy szép legyen, hiszen ez befolyásolja a cégünk megítélését is.
Ugyanakkor a számla, leltárlista és egyéb bizonylatok nyomtatásánál azt is elvárnánk, hogy az takarékos legyen. Elsőre látásra ez a két dolog nehezen egyeztethető össze. Mi mégis úgy gondoltuk, hogy meg lehet ezt is valósítani. És sikerült, így az Infocentrum Számlázó program által készített számlák már nem csak szépek, de takarékosak („zöldek”) is.

Nyomtatás / takarékosság

A számlázó programba több, a nyomtatással kapcsolatos beállítást is beépítettünk, melynek segítségével mi magunk határozhatjuk meg, hogy mennyire legyen takarékos a nyomtatás.
Talán a legfontosabb, hogy ha nincs más indok, akkor elég, ha 2 példányban nyomtatjuk ki a számlát, ami természetesen beállítható a számlatömb beállításainál.
Nézzük a többi konkrétan a nyomtatással kapcsolatos beállítást!

Kiemelő szín

A nyomtatott számlán az egyes számlarészek elkülönítésére és a számla kellemes megjelenésére használatos kitöltő szín. Ha azt akarjuk, hogy a számlán ne legyen kiemelő szín akkor itt a fehéret kell megadni.

Az összes nyomtatott számla színes

Ez a háttérszín nagyon profi benyomást kelt. Természetesen valamilyen halvány színt érdemes választani, ami harmonizál a cégünk színével.

Ugyanakkor az már feleslegesnek tűnhet, hogy a második, esetleg harmadik példány is színes legyen.
Ha van beállított kiemelő szín és azt akarjuk, hogy csak az első nyomtatott számlán (Eredeti) jelenjen meg, akkor ezt a kapcsolót ki kell kapcsolni. Ez gyorsítja és takarékossá is teszi a nyomtatást.

Nyomtatás minimális keretekkel

Ez a funkció jelentősen meggyorsítja a nyomtatást, és kíméli a festékpatront is. A lényege az, hogy a nyomtatott számlán, szállítólevélen, ajánlaton a csak a legfontosabb elválasztó vonalakat nyomtatja a program. Nem lesz nyomtatva:

  • számla kerete
  • tételeket elválasztó vonalak és oszlopok
  • egyéb adatok kerete

Ecofont támogatás !

Ennek a speciális betűtípusnak a használatával több, mint 25%-al csökkenthető tovább a nyomtatás költség, mivel a betűk ”lyukas” szerkezetének köszönhetően kevesebb tintát/festéket használ a nyomtató. Az ecofont használatakor, a nyomtatott szöveg megjelenésében kisebb módosulás lehet.

Vonalvastagság

A bizonylatok nyomtatásánál megjelenő vonalak vastagsága is meghatározható, ami szintén hozzájárul a nyomtatási költségek csökkentéséhez.

Vonal színe

A keretek, elválasztó vonalak színe is megadható, ami szintén jelentősen csökkentheti a „tintafelhasználást”.


Ezeket figyelembe véve nem tűnik túlzásnak azt állítani, hogy sikerült elkészítenünk a legzöldebb számlázó programot. Talán csak egy zöldebb számlázás van, az pedig az elektronikus számlázás, amit hamarosan szintén támogatni fog a számlázó programunk.

Próbálja ki programunkat, minden kötelezettség nélkül! számlázó program letöltés
/Egy letöltéssel kipróbálhatja az összes változatot!/