+36 30 916 8888 info@infocentrum.hu

NAV Online számla

2019. február 5-én bevezetésre került a NAV Online számla rendszer 1.1-es verziója, programunk a 10.8.00 verziótól már támogatja ezt. 2019 májustól csak az új 1.1-es rendszerben lehet majd számlákat lejelenteni! A zökkenőmentes átállás érdekében, ha még nem tette meg, mihamarabb frissítse számlázóját!

NAV lejelentés esetén szükséges plusz vevői adatok

Amennyiben egy számla áfatartalma meghaladja a 100 ezer forintot és a vevő belföldi adóalany, azaz rendelkezik magyar adószámmal, akkor ezt a számlát a program automatikusan lejelenti a NAV online számla rendszerébe. Van 3 olyan adat, aminek a megadása más esetben nem kötelező, ilyenkor azonban igen:
  • Adóalanyiság (Belföldi)
  • Adószám
  • Országkód (HU)

A számlát a program csak akkor tudja elküldeni, ha ezeket a mezőket kitöltjük!

Vevő országkód megadása az Infocentrum számlázó programban Országkód megadása


Adószám megadása az Infocentrum számlázó programban
Adószám, belföldi adóalanyiság

NAV online rendszerbe jelentett számlák listája

NAV bejelentett számlák listája az Infocentrum számlázó programban

NAV online számla beállítása

A jelentés elküldéséhez, szükséges még, hogy a számlázó programban is megadja a NAV oldalán létrehozott technikai felhasználóhoz tartozó adatokat, hiszen a számla így fog ehhez a felhasználóhoz kapcsolódni. Ezt csak egyszer kell megadnia, a [Beállítások]-nál.

Technikai felhasználó megadása az Infocentrum számlázó programban

Mennyiségi egység NAV-os mennyiségi egységhez rendelése

2019 február 5-én bevezetésre került a NAV Online számla rendszer 1.1-es verziója. Az új rendszerben bizonyos adatok feldolgozásának és azonosításának javítása érdekében, az adóhatóság további speciális definíciókat adott meg.

A programban továbbra is tetszőleges mennyiségi egységeket lehet használni, de azokat a típusaiknak megfelelően össze kell kötni egy NAV-os mennyiségi egységgel.
Amennyiben az adóhatóság listájában található egységek közül egyhez sem lehet rendelni a programban lévőt, úgy a “Saját” típust kell kiválasztani.
A program nem engedi lezárni a lejelentésköteles számlát amíg a használt mennyiségi egység(ek) nincs(enek) összerendelve egy NAV-os mennyiségi egységgel!

Mennyiségi egység NAV-os mennyiségi egységhez rendelése