NAV Online számla

2021. január 1-én bevezetésre került a NAV Online számla rendszer 3.0 verziója, programunk a 11.0.00 verziótól már támogatja ezt. 2021 április 1. után már csak az új 3.0-ás rendszerben lehet majd számlákat lejelenteni! A zökkenőmentes átállás érdekében, ha még nem tette meg, mihamarabb frissítse számlázóját!

NAV lejelentés esetén szükséges vevői adatok

Mivel a fenti dátumtól kezdődően -kevés speciális eset kivételével- minden számlázási eseményről adatot kell szolgáltatni a NAV felé, így kiemelten fontos a megfelelő adóalanyiság és adózási adatok pontos megadása!

  • Adóalanyiság
  • Adószám
  • Csoportazonosító szám
  • Közösségen belüli, vagy kívüli vevő
  • Közösségi adószám
  • Harmadik országbeli adóazonosító

A fenti mezők és opciók közül a partnernek megfelelő adatokat pontosan töltsük ki, mert a számlát a program csak ebben az esetben tudja helyesen elküldeni!

Vevő országkód megadása az Infocentrum számlázó programban Országkód megadása


Adószám megadása az Infocentrum számlázó programban
Adóalanyiság, adószám és egyéb azonosítók megadása

NAV online rendszerbe jelentett számlák listája

NAV bejelentett számlák listája az Infocentrum számlázó programban

NAV online számla beállítása

A jelentés elküldéséhez, szükséges még, hogy a számlázó programban is megadja a NAV oldalán létrehozott technikai felhasználóhoz tartozó adatokat, hiszen a számla így fog ehhez a felhasználóhoz kapcsolódni. Ezt csak egyszer kell megadnia, a [Beállítások]-nál.

Technikai felhasználó megadása az Infocentrum számlázó programban

Mennyiségi egység NAV-os mennyiségi egységhez rendelése

2019 február 5-én bevezetésre került a NAV Online számla rendszer 1.1-es verziója. Az új rendszerben bizonyos adatok feldolgozásának és azonosításának javítása érdekében, az adóhatóság további speciális definíciókat adott meg.

A programban továbbra is tetszőleges mennyiségi egységeket lehet használni, de azokat a típusaiknak megfelelően össze kell kötni egy NAV-os mennyiségi egységgel.
Amennyiben az adóhatóság listájában található egységek közül egyhez sem lehet rendelni a programban lévőt, úgy a “Saját” típust kell kiválasztani.
A program nem engedi lezárni a lejelentésköteles számlát amíg a használt mennyiségi egység(ek) nincs(enek) összerendelve egy NAV-os mennyiségi egységgel!

Mennyiségi egység NAV-os mennyiségi egységhez rendelése