+36 30 916 8888 info@infocentrum.hu

Számlák feladása könyvelő programok felé

Az Infocentrum Számlázó Program 9.8.00 verziójától az RLB 60 ügyviteli rendszerbe, valamint a Infotéka Kontír FB könyvviteli program felé tudunk adatot szolgáltatni.

A számlázó programban így pár kattintással elkészíthető a kiállított számlákról az adatállomány, melyet a könyvelője importálhat a könyvelő programba a munkaigényes adatrögzítés helyett.

A számlázó program Számlalista felületén került elhelyezésre az új funkció az alsó menüsorban.

A számlalistában kiválasztható, hogy mely számlák kerüljenek bele a könyvelő program felé történő adatátadásba. Ha nincs kijelölve egy számla sem, akkor a listában szereplő összes számla bekerül az adatállományba.
Mivel a könyvelő programok külön állományban fogadják a készpénzes és a nem készpénzes számlákat, ezért a könyvelési állomány elkészítése előtt fizetési mód szerint érdemes szűrni a listát, és külön-külön elkészíteni a könyvelési adatállományt.

A “Könyv” gombra kattintva válassza ki, hogy az RLB 60 ügyviteli rendszer vagy az Infotéka Kontír FB könyvviteli programja felé szeretné az adatállomány elkészítését.

    RLB 60 ügyviteli rendszer esetén válassza ki, hogy egyszeres, vagy kettős könyvelésbe készüljön el az adatállomány.

    Infotéka Kontír FB könyvvitel esetén kötelező megadni főkönyvi számokat (alapértelmezetten a képernyőn megjelenő értékek jelennek meg), valamint kiválasztandó hogy DOS-os vagy WINDOWS-os program felé készüljön el az adatállomány.

Készpénzes számlák feladása Kontír FB könyvelő program felé:

A számlalistában szűrje le a számlákat fizetési mód szerint készpénzesekre, majd a könyvelés feladás gombra kattintva megjelenő fenti képernyőn a Tartozik főkönyvi számnál 311 helyett 381 vagy 384 főkönyvi számot adjon meg (egyeztessen könyvelőjével hogy melyik szerepeljen az állományban.). Ezt követően elkészíthető az adatállomány a DOS-os vagy a WINDOWS-os program felé.

Nem készpénzes számlák feladása Kontír FB könyvelő program felé:

A számlalistában a nem készpénzes számlákat szűrje le majd a könyvelés feladás gombra kattintva a megjelenő főkönyvi számok ellenőrzését követően elkészíthető az adatállomány a DOS-os vagy a WINDOWS-os program felé.

Az elkészült adatállományt mentse a számítógépén. Egyszerűen e-mailben továbbíthatja a könyvelő felé, aki az adatállomány importálását el tudja végezni a könyvelőprogramban.